Köp- och leveransvillkor

Leveransvillkor

Fraktsätt
Vi skickar dina varor med Postnord. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Leveranstid
Vi skickar dina varor så fort som möjligt när en order kommit in. Normalt är leverantiden cirka 2-5 dagar om inte annat anges på produkten.
Under vissa perioder under året vid semestertid kan leveranstider bli förändrade, vilket då informeras om i kassan samt här i villkor.

Under vissa tider på året måste vårt lager hålla stängt. Detta påverkar då våra leveranstider. Om vårt lager är stängt kommer du finna information om det här i vilkoren.

Fraktkostnad
Frakt 69 kr.
Fraktfritt vid ordervärde vid 800 kr.

Förändrad frakt kan tillkomma vid större ordrar, kontakta oss för mer information.

Skador på paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till Postnords hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med Postnord inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

 

Retur/Byte av produkt

Produkten får ej vara använd och ska återlämnas i orginalförpackning.
Om du ångrar eller vill reklamera ditt köp, läs under Ångerrätt/Reklamation.

Byte av skor: Prova skorna endast innomhus och var noga med att inte förstöra orginalförpackningen.
Förpacka produkten i en kartong och var noga med att skydda produkten under transporten tillbaka till oss. Returadress till :
PODY - Aktiva Synskadade
Box 42 122
126 15 Stockholm

Klistra eller tejpa inte direkt på produktens förpackning/kartong.
Innan du skickar tillbaka något för retur eller byte ber vi dig att kontakta support@pody.se
Vi ber dig även att lägga en lapp i kartongen med instruktioner om du vill byta eller returnera och få tillbaka pengar. Detta för att vårat lager ska snabbt kunna hantera ett inkommet paket.

1. Kontakta vår support och meddela att du vill göra en retur eller ett byte.
2. Packa produkten väl så den inte skadas.
3. Lägg en lapp i paketet om vad du vill byta till eller som meddelar att du vill returnera produkten.
4. Skicka tillbaka produkten till oss.
5. När vi får ditt paket hanterar vi den så snabbt vi kan.
6. Kontakta oss på support@pody.se om du har några frågor.
 

Ångerrätt/Reklamation

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.
Ångerrätt gäller på oskadade varor som återlämnas i sitt ursprungliga skick.

 

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.
 

- Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
 

- Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 

 

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning.
Önskar du få dina personuppgifter bortplockade från Pody.se ber vi dig kontakta support@pody.se

Personuppgifter används för att kunna skicka en order och sparas för att du ska kunna få ta del av våra
erbjudanden som tidigare kund samt för att kunna följa upp ditt köp hos oss. För att genomföra ett köp på Pody.se
behöver du acceptera våra vilkor och därmed acceptera att vi sparar dina personuppgifter. Du kan själv kontakta oss
och återkalla ditt samtycke om lagring av personuppgifter.

 

SMS-utskick & Epost-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order eller erbjudanden.
Den epostadress du anger i kassan kan komma att användas för epost-avisering av levarans eller övrig kommunikation som rör din order eller erbjudanden.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

Presentkort

Presentkortet levereras till den epostadress som registreras vid köp av dennaprodukt.

Presentkortet har en giltighetsperiod på 1 år innan koden kommer att sluta att fungera. Tiden börjar gälla från den dag då presentkortskoden har skapats.

När giltighetsperioden går ut blir presentkortet ogiltigt och kan därmed inte användas hos Pody. Efter att giltighetsperioden har gått ut kan inte presentkortets kvarvarande saldo växlas in eller lösas ut av kortets innehavare under några omständigheter. Presentkort kan inte laddas på. Kortets befintliga saldo kan under inga omständigheter återbetalas till innehavaren, varken kontant eller på annat sätt.

Läs mer om relger för presentkort och tillgodokvitton här: https://www.hallakonsument.se/pengar-och-ekonomi/bank-kort-och-betalningar/olika-betalsatt/presentkort-och-tillgodokvitto/

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
Moms visas: